Fota Fåglar
Bli en bättre fågelfotograf.
När du ska fotografera vadare eller sjöfågel. Då gör du det bäst genom att krypa ner till samma nivå som fåglarna. Det är inte alltid så bekvämt men det får man tåla om man ska få till en bra bild. Ner i skiten, stenarna eller vattnet, man blir blöt och smutsig men det är det väl värt när man sen ser bilderna. Du får inte ha någon brådska, tålamod är en bra egenskap för att fota fåglar. Använd ett lågt kompakt stativ, det underlättar när du ska fota fåglar.

När man ska fota fåglar gäller det att tänka på utrustning, som kan underlätta. Det är inte alltid man kan välja en plats eller underlag som är bekväm. Ett liggunderlag kan göra en stor skillnad, dels så klarar man av att ligga still under en längre tid och det blir inte lika obekvämt. Är det i närheten av en skog ? Då finns det garanterat knott och mygg, se till att skydda dig på lämpligt sätt.
Drillsnäppa
Ordet drillsnäppa användes första gången 1834. ”Drill-” kommer av artens karaktäristiska flyktläte. Den har också kallats för snäppa, strandvipa, beckasin och strandsittare.
Drillsnäppan tillhör den stora grupp av arter som först beskrevs från Sverige av Olof Rudbeck på hans lappländska resasommaren 1695. Med största sannolikhet har drillsnäppan en betydligt längre historia än så. Förmodligen tillhör den den grupp av arter som invandrade allra först efter att inlandsisen släppt sitt grepp.

Drillsnäppan är en av de allra mest spridda fågelarterna i Sverige med häckningar från södra Skåne upp till Trerikröset i norr. Den till hör de vanligaste vadararterna i Sverige och det uppskattade antalet par är mellan 75.000 till 150.000. Drillsnäppan häckar allmänt längs steniga och grusiga stränder, gärna med ett visst sandinslag, längs rinnande vatten och vid näringsfattiga sjöar. Under senare tid har drillsnäppan på många håll i Norrlands inland funnit sig väl tillrätta vid större diken längs de otaliga skogsbilvägar som genomkorsar landskapet.

Var hittar jag fåglarna. Kolla in Artportalen
Inlägget Att fota fåglar del tre dök först upp på Naturfotograf Roger Vikström.